Spriječena nezakonita prodaja duhana

Slika /12413/Slika 1.jpg

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Zagreb spriječili su na području sajmišta u Samoboru nezakonitu prodaju 38 kilograma duhana.

Provodeći pojačane mjere nadzora na području Zagreba carinski službenici Službe za mobilne jedinice Zagreb utvrdili su da hrvatski državljanin na području sajmišta Samobor nudi na prodaju i prodaje sitno rezani duhan i cigarete te da duhan skriva u šahtu za vodu u ograđenom prostoru sajmišta.
 
Dana 8.travnja 2023. carinski službenici su uočili navedenog hrvatskog državljanina kako u rukama prenosi 3 PVC vreće, otvara vodovodni šaht i sadržaj iz vreća sprema u unutarnji dio šahta. Nakon toga su mu pristupili carinski službenici i pregledom sadržaja PVC vreća utvrđeno je da se u istima nalazi 28 kilograma sitno rezanog duhana bez duhanskih markica Ministarstva financija RH.
 
Pronađena nelegalna roba je oduzeta. Protiv državljanina RH bit će nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava, a nadležnom carinskom uredu zahtjev za obračun i naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 3.196,20 eura.
 
Istoga dana carinski službenici Službe za mobilne jedinice Zagreb su u blizini sajmišta u Samoboru izvršili kontrolu osobnog vozila kojim je upravljao državljanin RH. Pregledom navedenog vozila pronađena je u prtljažnom prostoru PVC vreća u kojoj se nalazilo 10 kg sitno rezanog duhana bez duhanskih markica.
Nelegalna roba je oduzeta, hrvatskom državljaninu je prekršajnim nalogom izrečena kazna u iznosu od 3.000,00 eura, a isti je platio i trošarinu na duhanske proizvode u iznosu od 1141,50 eura.

Pisane vijesti