Spriječena nezakonita prodaja duhana u Velikoj Gorici

  • Slika /13378/slik1.jpg
  • Slika

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Službe za mobilne jedinice Zagreb spriječili nezakonitu prodaju duhana.

Provodeći pojačane mjere nadzora  u Velikoj Gorici dana 13. listopada 2023. godine carinski službenici Područne jedinice Službe za mobilne jedinice Zagreb su radi kontrole zaustavili osobno vozilo marke  Audi A4 zagrebačke registarske oznake kojim je upravljao državljanin RH iz Zagreba, ponavljač u počinjenju prekršaja iz Zakona o trošarinama i kaznenih djela „Nedozvoljena trgovina“ iz članka 264. Kaznenog zakona.
 
Pregledom navedenog vozila u prtljažnom prostoru je pronađeno 10 PVC vreća u kojima su se nalazile 104 prozirne PVC vrećice ispunjene sa ukupno 49,60 kg sitno rezanog duhana, pakiranog po 0,4 kg i 0,5 kg sitno rezanog duhana namijenjenog daljnjoj prodaji na „crnom“ tržištu. 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 264. Kaznenog zakona – Nedozvoljena trgovina protiv osumnjičenog će Područna jedinica Služba za mobilne jedinice Zagreb nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu, a nadležnom carinskom uredu zahtjev za naplatu trošarine u iznosu  5.661,84 eura. Duhanski proizvodi su oduzeti, a kao sredstvo osiguranja naplate trošarinskog duga oduzeto je i vozilo korišteno za nezakonit prijevoz duhanski proizvoda.

Pisane vijesti