Spriječena nezakonita prodaja duhana i cigareta

  • Slika /12597/slika 2.jpg
  • Slika

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Zagreb spriječili na području Novog Zagreba nezakonitu prodaju duhana i cigareta.  

Provodeći pojačane mjere nadzora na području Zagreba carinski službenici Službe za mobilne jedinice Zagreb 18. svibnja u Novom Zagrebu uočili su mušku osobu kako otvara prtljažni prostor osobnog vozila marke Renault Clio, probnih registarskih oznaka, i uzima crne PVC vreće za koje se posumnjalo da se u njima nalaze duhanski proizvodi.
 
Pregledom vozila i sadržaja crnih PVC vreća carinski službenici pronašli su 2200 komada (110 kutija) raznih vrsta cigareta i 20 kilograma sitno rezanog duhana, pakiranog u PVC vrećice po 0,5 kg, pripremljenog za prodaju na „crnom“ tržištu, a koji duhanski proizvodi nisu označeni duhanskim markicama Ministarstva financija RH.
 
Zbog prekršaja iz članka 133. st.1. t. 57. Zakona o trošarinama okrivljenom je izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 6.000 eura.
Pronađena roba je oduzeta, a nadležnom carinskom uredu podnesen je zahtjev za naplatu trošarine u iznosu od 2.618,50 eura.
Kao sredstvo osiguranja naplate trošarinskog duga oduzeto je osobno vozilo Renault Clio, korišteno za nezakonito skladištenje duhanskih proizvoda.

Pisane vijesti