Spriječena neprijava droga, pvc otvora te su podnijete prijave o počinjenom prekršaju zbog povrede odredbi konvencije o privremenom uvozu vozila

Slika /arhiva/Slike/Novosti/dpaep3_9831.jpg

Dana 21. travnja 2011. na području mjesne Carinarnice Dubrovnik na Carinskoj ispostavi Karasovići, carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage spriječili su neprijavljivane 150 komada lijeka „Bromazepam“, koji se nalazi na popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka od kojih se mogu dobiti droge. Naime detaljnim pregledom osobnog vozila crnogorskih registracijskih oznaka u osobnoj prtljazi kod jednog od putnika, državljanin Republike Hrvatske,  pronađena je navedena roba, a koju navedeni nije prijavio niti je za istu posjedovali dokumentaciju. Slučaj je predan policijskim službenicima na daljnje postupanje.

Dana 21. travnja 2011. na području mjesne Carinarnice Split na Carinskoj ispostavi Vinjani Donji, carinski službenici spriječili su neprijavljivanje PVC otvora. Na CI Vinjani Donji, pristiglo je teretno vozilo u vlasništvu pravne osobe iz Republike Bosne i Hercegovine kojim je upravljao državljanin BiH.  Prilikom pregleda vozila carinski službenici pronašli su uz prijavljenu robu i neprijavljenih 25 komada PVC otvora dimenzija 100x90 neostakljenih, ukupne vrijednosti 583,25 eura. Zbog neprijavljivanja robe podnijeta je prijava protiv navedenoga, a roba je privremeno oduzeta.

Na području mjesne Carinarnice Varaždin carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage po završenim dokaznim radnjama, podignuli su dvije prijave zbog kršenja Konvencije o privremenom uvozu vozila. U jednom slučaju prijava je podnesena protiv državljanina Republike Hrvatske zbog upravljanja motornim vozilom za koji isti ne ispunjava uvjete za privremeni uvoz, a u drugom slučaju prijava je podnesena protiv državljanina Republike Slovenije, na privremenom radu u Republici Hrvatskoj, koji je upravljao motornim vozilom slovenskih registracijskih oznaka, a isti ne ispunjava uvjete za privremeni uvoz uz potpuno oslobođenje od plaćanja carinskog duga temeljem Konvencije o privremenom uvozu. Protiv navedenih pokrenut je prekršaj temeljem članka 241. stavak 11. točka 1. Carinskog zakona.



Pisane vijesti