Spriječen pokušaj nezakonitog unosa steroida, satelitskih prijemnika te neistinitog prikazivanja podataka u jedinstvenoj carinskoj deklaraciji

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/vtv05r_9901.jpg
  • Slika
Dana 28. travnja 2011. godine, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar, Carinske ispostave Bajakovo, carinski službenici spriječili su pokušaj neprijavljivanja anaboličkih steroida. Naime, na spomenuti putnički ulaz pristiglo je kombi vozilo bugarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Bugarske. Ovlašteni carinski službenik upitao je vozača da li ima nešto za prijaviti na što je isti odgovorio da nema. Vršeći detaljni pregled vozila carinski službenici su u prtljažnom prostoru u kartonskoj kutiji pronašli neprijavljene steroide i to : 20 ampula od 2 ml anaboličkih steroida «Deca Durabolin». Neprijavljivanjem robe počinjen je prekršaj iz članka 241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona. Prekršitelju je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.500,00 kuna, a navedena roba oduzeta je u korist Republike Hrvatske.

Dana 28. travnja 2011. godine, carinski službenici CI Bajakovo Carinarnice Vukovar, otkrili su pokušaj neprijavljivanja digitalnih satelitskih prijemnika. Na putnički ulaz CI Bajakovo, pristiglo je vozilo njemačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Njemačke. Kontrolom vozila carinski su službenici utvrdili da navedeni nije prijavio 6 digitalnih satelitskih prijemnika koji su se nalazili u prtljažnom prostoru u putnoj torbi navedenog vozila.  Protiv prekršitelja pokrenut je carinski prekršaj po članku 241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona, a prekršitelju je izrečena novčana kazna dok je predmetna roba oduzeta u korist Republike Hrvatske.

Dana 27. travnja 2011. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Zagreb, na CI Jankomir, podnijeta je prijava o počinjenom prekršaju protiv pravne osobe, a zbog netočnog deklariranja podrijetla robe prilikom uvoza. Kontrolom uvozne dokumentacije carinski službenici su utvrdili neosnovanost primjene preferencijalnog podrijetla robe te je izdan novi set JCD-a kojim je izvršen naknadni obračun carinskog duga u iznosu od 29.982,03 kuna, od čega je iznos carine 24.375,55 kuna, a iznos PDV-a 5.606,48. Protiv pravne osobe i odgovorne osobe u pravnoj osobi podnesena je prijava o počinjenom prekršaju.

Pisane vijesti