Otkriven pokušaj krijumčarenja 14.523,00 grama droge marihuana na gp pasjak

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/vtv05r_9911.jpg
  • Slika
Na Carinskoj ispostavi Pasjak, Carinarnice Rijeka, dana 29. travnja 2011. godine, carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage spriječili su pokušaj krijumčarenja 14.523,00 grama droge marihuane.

Carinski su službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage, Carinarnice Rijeka pri provedbi redovitih mjera carinskog nadzora prilikom izlaska iz Republike Hrvatske, izvršili pregled osobnog motornog vozila francuskih registracijskih oznaka u kojem su se nalazila dva državljanina Republike Kosova, od kojih je jedan ujedno i vlasnik vozila.
Na upit carinskog službenika vozaču ima li što za prijaviti carinskoj kontroli, te slijedom njegovog niječnog odgovora pristupilo se pregledu spomenutog motornog vozila, putne prtljage i osoba. Detaljnim pregledom vozila u prostoru blatobrana zamijećen je paket omotan žutom selotejp trakom, koji je svojim izgledom i karakteristikama ukazivao da se radi o drogi „marihuana“. Temeljem naloga za pretragu Županijskog suda u Rijeci započela je pretraga gore navedenog vozila od strane službenika Odjela za kriminalitet droga PU Primorsko-goranske i asistenciju službenika Odjela za nadzor Carinarnice Rijeka.

Istom prilikom ukupno je pronađeno 19 paketa u količini od 14.523,00 grama droge „marihuana“ i to na slijedećim mjestima:

-    u plinskoj instalaciji vozila u prtljažniku vozila, ukupno 9 paketa
      -    u desnoj bočnoj strani (suvozačeva strana) ispod obloge prtljažnika, ukupno 3 paketa
      -    u lijevim stražnjim vratima (vozačeva strana), ukupno 1 paket
      -    u lijevim  prednjim vratima (vozačeva strana), ukupno 1 paket
      -    u prednjem lijevom blatobranu (vozačeva strana), ukupno 1 paket
      -    ispod kontrolne table vozila, ukupno 2 paketa
      -    u desnim prednjim vratima (suvozačeva strana), ukupno 1 paket
      -    u desnim stražnjim vratima (suvozačeva strana), ukupno 1 paket
    
Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 173. Kaznenog zakona, počinitelji su uhićeni te od strane policijskih službenika prepraćeni u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci.  



Pisane vijesti