Spriječen pokušaj nezakonitog unosa duhana i cigareta

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/bgotem_11331.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 16. listopada tekuće godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Split na CI Vinjani Donji, carinski službenici spriječili su nezakonit unos 52 kutije rezanog duhana (20 kg). Naime u osobnom vozilu hrvatskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske, carinski su službenici u prtljažnom dijelu vozila u putnoj torbi i plastičnoj vrećici pronašli skriveni rezani duhan. Navedenom radnjom počinjen je prekršaj iz članka 298. Kaznenog zakona, a roba koja je predmet kaznenog djela je oduzeta.

Također, carinski službenici Carinarnice Vukovar na CI Bajakovo, prilikom pregleda kombi vozila kojim je upravljao državljanin Republike Makedonije, pronašli su ispod oplate prednjih desnih vrata i ispod oplate desnih bočnih vrata ukupno 6400 komada raznih cigareta u vrijednosti od 2.400,00 kuna. Počinitelj je kažnjen novčanom kaznom od 3.000,00 kn, a roba je oduzeta u korist Republike Hrvatske.

Ujedno na području iste Carinarnice, istoga dana, kod državljanina Republike Rumunjske carinski službenici su prilikom pregleda osobnog vozila s prikolicom pronašli u podu prikolice ukupno 11.200 komada cigareta Marlboro. Vrijednost pronađene robe iznosi 5.100,00 kuna. Počinitelj je kažnjen novčanom kaznom od 1.400,00 kn, a roba cigarete i prikolica su oduzete u korist Republike Hrvatske.



Pisane vijesti