Spriječen nezakonit unos 28980 cigareta, divljači, luksuzne robe ukupne vrijednosti 79.266,00 kuna

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/wy0ngq_11351.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 21. listopada 2011. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Krapina na CI Macelj, carinski službenici pokrenuli su prijavu na temelju članka 241. stavak 1. točka 2 Carinskog zakona protiv državljanina Bosne i Hercegovine jer je u teretnom vozilu pored prijavljene robe pokušao nezakonito unijeti neprijavljenu robu i to: dijelove i opremu za visokotlačne perače, gumena crijeva i spojne elemente, ukupne vrijednosti od 1.997,37 eura. 

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Osijek, istoga dana, carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage spriječili su nezakonit unos 28980 komada raznih cigareta. Kontrolom putničkog prometa na CI Batina, u osobnom vozilu mađarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Mađarske, prilikom pregleda vozila pronađene su razne vrste cigareta označene markicama Ministarstva Financija Republike Srbije serije D, ukupne vrijednosti od 14.490,00 kuna. Cigarete su bile sakrivene u preinačenom spremniku za pogonsko gorivo, u posebno izrađenom duplom dnu poda osobnog vozila te u preinačenim stražnjim sjedalima. Navedenom radnjom počinjen je prekršaj temeljem članka 298. Kaznenog zakona dok su roba i osobno vozilo privremeno izuzeti.
Istoga dana na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar, na CI Bajakovo carinski službenici spriječili su nezakonit unos divljači. Naime u osobnom vozilu s prikolicom kojim je upravljao državljanin Republike Italije, carinski službenici su ispod poda prtljažnog prostora u dva hladnjaka pronašli ustrijeljenu divljač i to: 20 komada jarebica, 2 komada fazana i 1 komad divlji zec, ukupne težine od 11,8 kilograma. Za navedenu divljač vlasnik nije imao veterinarsku dokumentaciju te je kažnjen novčanom kaznom dok je roba odložena u kontejner za odlaganje proizvoda životinjskog podrijetla. 
Također na području iste Carinarnice, carinski službenici su prilikom pregleda osobnog vozila slovenskih registracijskih oznaka kod državljanina Republike Slovenije pronašli ručni sat marke Rolex u vrijednosti od 43.376,00 kuna. Navedenom radnjom počinjen je prekršaj iz članka 241. stavak 1. točka 01. Carinskog zakona. Ujedno istoga dana na mjesnoj nadležnosti Carinarnice Zagreb carinski službenici su kod državljanina Republike Hrvatske u osobnom vozilu pronašli neprijavljenu narukvicu od bijelog zlata s keramikom, u vrijednosti od 35.890,00 kuna. Protiv navedenog pokrenuta je prijava o počinjenom prekršaju iz članka 241. stavak 1. točka 1 Carinskog zakona.



Pisane vijesti