Spriječen pokušaj nezakonitog prijenosa gotovine u iznosu od 16.500,00 EUR

Slika /arhiva/Slike/Novosti/g40b2m_8481.jpg

Dana 26. siječnja 2011. godine, carinski službenici CI Macelj Carinarnice Krapina, otkrili su pokušaj nezakonitog prijenosa gotovine preko državne granice u iznosu od 16.500,00 EUR.

Provođenjem mjera carinskog nadzora, izvršen je pregled osobnog motornog vozila, austrijskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Austrije u svojstvu vozača.

Na upit carinskog službenika vozaču da li ima što za prijaviti carinskoj kontroli, te slijedom njegovog niječnog odgovora pristupilo se pregledu spomenutog vozila. Detaljnim pregledom vozila pronađeno je 16.500,00 EUR.

Protiv istog je pokrenut prekršajni postupak zbog počinjenja prekršaja iz članka 69. stavka 1. Zakona o deviznom poslovanju jer prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku nije prijavio gotovinu u iznosu od 10.000,00 EUR ili više carinskim službenicima. Navedeni je novac privremeno oduzet do okončanja postupka. te je sačinjen Zapisnik o oduzetim sredstvima plaćanja u putničkom prometu s inozemstvom i Optužni prijedlog Financijskom inspektoratu.



Pisane vijesti