Spriječen pokušaj krijumčarenja tekstilne robe, za koju postoji sumnja da povrjeđuje prava intelektualnog vlasništva

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/g40b2m_8471.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 26. siječnja 2011. godine, carinski službenici CI Batina Carinarnice Osijek, spriječili su pokušaj krijumčarenja tekstilne robe za koju postoji osnovana sumnja da povrjeđuje prava intelektualnog vlasništva.

Provođenjem mjera carinskog nadzora, izvršen je pregled osobnog motornog vozila, hrvatskih registracijskih oznaka, kojim je upravljala državljanka Republike Hrvatske u svojstvu vozačice.

Na upit carinskog službenika vozačici da li ima što za prijaviti carinskoj kontroli, te slijedom njenog niječnog odgovora pristupilo se pregledu spomenutog vozila. Detaljnim pregledom vozila pronađeno je neprijavljeno 36 komada dijelova i kompleta ženskih trenirki Nike za koje postoji osnovana sumnja da povrjeđuje prava intelektualnog vlasništva.

Protiv iste je pokrenut prekršajni postupak te je podnesena Obavijest o robi za koju postoji sumnja da povrjeđuje određena prava intelektualnog vlasništva. Općinsko državno odvjetništvo u Belom Manastiru, naložilo je da se protiv iste podnese i kaznena prijava radi povrede prava industrijskog vlasništva i neovlaštene uporabe tuđe tvrtke temeljem članka 285. stavka 1. i 2. Kaznenog zakona.



Pisane vijesti