Spriječen pokušaj nezakonite prodaje duhana

  • Slika /slike/Vijesti/2017/5117/Duhan 2.jpg
  • Slika
  • Slika

Na području grada Zagreba i okolice, 20. lipnja, carinski službenici Službe i Odjela za mobilne jedinice Zagreb u suradnji s  policijskim službenicima spriječili su pokušaj nezakonite prodaje prešanog duhana u listu i sitno rezanog duhana.

Carinski i policijski službenici izvršili su deset pretraga doma i drugih prostora temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu prilikom čega je ukupno pronađeno i oduzeto 2.832,65 kg prešanog duhana u listu i 13,8 kg sitno rezanog duhana. Isto tako prilikom provođenja pretraga oduzeto je jedno kombi vozilo kao mjera osiguranja naplate trošarine, ručno izrađena rezalica za duhan i dvije samostojeće vage.
 
Temeljem gore navedenog policijski službenici Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Zagreb protiv osumnjičenih će  podnijeti kaznene prijave sukladno članku 328. i 329. Kaznenog Zakona dok će ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Zagreb izdati dva prekršajna naloga zbog kršenja odredbi članka 102a stavak 1. točka 4. Zakona o trošarinama, te će se podnijeti zahtjevi za naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 1.707.870,00 kuna nadležnom Područnom carinskom uredu Zagreb.

Pisane vijesti