Spriječen pokušaj neprijavljivanja mobitela, alkohola i nakita

Slika /arhiva/Slike/Novosti/gmepkl_9201.jpg

Dana 16. ožujka 2011. godine, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Osijek, na Carinskoj ispostavi Duboševica, carinski službenici spriječili su pokušaj neprijavljivanja 9 komada mobilnih uređaja. Prilikom provođenja mjera carinskog nadzora, na graničnom prijelazu zaustavljeno je osobno vozilo kojim je upravljao državljanin BiH. Na upit carinskog službenika ima li što za prijaviti, isti je prijavio samo dio robe. Detaljnim pregledom vozila, pronađena je neprijavljena roba i to: 9 komada mobilnih uređaja od čega 6 komada novih (5 komada NOKIA N8, jedan komad IPHONE 4)  te tri komada rabljenih (jedan komad NOKIA N96, jedan komad NOKIA 6280 i jedan komad SAMSUNG S3370) u vrijednosti od 20.600,00 kuna. Neprijavljivanjem robe počinjen je prekršaj iz članka 241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona te je protiv prekršitelja podnesena prijava o počinjenom prekršaju, a roba je privremeno oduzeta do okončanja postupka.

Istoga dana na području mjesne nadležnosti Carinarnice Ploče, na CI Mali Prolog, carinski službenici, spriječili su pokušaj neprijavljivanja veće količine alkohola. Naime, carinski službenik Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage zaustavio je osobno vozilo poljskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Poljske. Na upit carinskog službenika „ ima li što za prijaviti " imenovani je odgovorio da nema ništa. Pregledom vozila u prtljažnom prostoru pronađeno je: 10 litara rakije lozovače, 6 litara rakije travarice, vino blatina, žilavka, vranac u količini od po 5 litara-ukupno, 15 litara te vino cabernet sauvignon i chardonay u količini od 6 litara. Neprijavljivanjem predmetne robe imenovani je počinio prekršaj iz članka 241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona, a za predmetnu robu izdana je potvrda o privremenom oduzimanju. 

Također, istoga dana na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar, na Carinskoj ispostavi Bajakovo, carinski službenici, spriječili su pokušaj neprijavljivanja metalne bižuterije i lomljenog srebra. Pregledom pristiglog autobusa srpskih registracijskih oznaka u putnoj torbi državljanina Republike Srbije, pronađena je neprijavljena roba i to: 730 grama lomljenog srebra, 597 grama lomljene metalne bižuterije te 20 komada rabljenih nekompletnih ručnih satova. Ukupna vrijednost pronađene robe iznosi 5.150,00 kuna. Neprijavljivanjem predmetne robe počinjen je prekršaj iz članka 241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona te je izrečena novčana kazna u iznosu 1.200,00 kn, a roba koja je predmet prekršaja oduzeta je u korist Republike Hrvatske.



Pisane vijesti