Spriječen pokušaj neprijavljivanja 33 komada boca za ronjenje i plinske auto instalacije

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/sxafhe_9531.jpg
  • Slika
  • Slika

Dana 06. travnja 2011. godine carinski službenici CI Macelj Carinarnice Krapina, spriječili su pokušaj neprijavljivanja boca s kisikom za ronjenje. Naime, na  putnički ulaz CI Macelj, pristiglo je vozilo, poljskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Poljske. Detaljnim pregledom vozila, pronađeno je neprijavljeno 33 komada boca s kisikom za ronjenje u vrijednosti od 13.200,00 kuna. Neprijavljivanjem robe počinjen je prekršaj iz članka 241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona te je protiv prekršitelja podnesena prijava o počinjenom prekršaju.

 
Također istoga dana na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar, na Carinskoj ispostavi Bajakovo, carinski su službenici otkrili neprijavljene plinske auto instalacije. Naime, na putnički ulaz pristiglo je osobno vozilo rumunjskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Rumunjske. Na upit carinskog službenika ima li nešto za prijaviti, isti je odgovorio da nema. Detaljnim pregledom na podu vozila te na zadnjem sjedištu i u prtljažniku vozila pronađeno je 40 kompleta za plinsku auto instalaciju, ukupne vrijednosti u iznosu od 4.264,00 EUR-a.
Neprijavljivanjem robe počinjen je prekršaj iz članka 241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona te je počinitelju izrečena novčana kazna u iznosu od 1.600,00 kuna, a roba koja je predmet prekršaja oduzeta u korist Republike Hrvatske.



Pisane vijesti