Spriječen pokušaj nelegalne prodaje duhana

  • Slika /4195/DUHAN KOVINSKA 1..jpg
  • Slika

Na području grada Zagreba provedene su mjere nadzora i provjere u skladišnom prostoru hrvatske tvrtke uz pomoć službenog psa za detekciju duhana.

Ovlašteni carinski službenici Službe za mobilne jedinice i  Odjela za mobilne jedinice Zagreb u suradnji s policijskim službenicima PUZ-a, Službe organiziranog kriminaliteta temeljem operativnih saznanja OKC-a Središnjeg ureda CURH-a proveli su mjere nadzora i provjera  u skladišnom prostoru hrvatske tvrtke na području grada Zagreba. Navedenog dana izvršen je pregled skladišnog prostora uz pomoć službenog psa za detekciju duhana Odjela za mobilne jedinice Zagreb prilikom čega je pronađeno 90 kartonskih kutija prešanog duhana u listu ukupne težine 10.800 kg prešanog duhana u listu bez nadzornih markica Ministarstva financija.
 
Temeljem gore navedenog prešani duhan u listu je oduzet sukladno članku 104. Zakona o trošarinama, a protiv pravne osobe i odgovorne osobe u pravnoj osobi Odjel za mobilne jedinice Zagreb podnijet će Prekršajni nalog zbog kršenja odredbi  članka 102.a stavak 1. točka 36. Zakona o trošarinama i nadležnom Područnom carinskom uredu biti će podnesen zahtjev za naplatu trošarine u iznosu od 5.940.000,00 KN.  
 

Pisane vijesti