Spriječen pokušaj krijumčarenja marihuane

  • Slika /slike/Vijesti/2017/4753/gl.JPG
  • Slika
  • Slika

Ovlašteni carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Osijek u suradnji s policijskim službenicima kriminalističke policije PU Brodsko-posavske, ove subote, spriječili su pokušaj krijumčarenja droga.

Na RGP Stara Gradiška prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku, od strane ovlaštenih carinskih službenika Odjela za mobilne jedinice Osijek, zaustavljeno je osobno vozilo crnogorskih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Crne Gore.
 
Zbog osnovane sumnje u posjedovanje droga  izvršena je pretraga navedenog osobnog vozila temeljem naloga za pretragu Županijskog suda u Slavonskom Brodu prilikom čega je ispod zadnjih i prednjih sjedala vozila pronađeno ukupno 28,46 kg droge tipa marihuana.   
 
Od strane Ministarstva unutarnjih poslova  protiv zatečenog  podnijet će se kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog počinjenja kaznenog djela „Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama“ iz članka 190. stavak 2. Kaznenog zakona.

Pisane vijesti