Spriječen pokušaj krijumčarenja i nelegalne prodaje duhana, te nelegalne prodaje robe kojom se povređuju odredbe Zakona o žigu

Spriječen pokušaj krijumčarenja i nelegalne prodaje rezanog duhana te nelegalna prodaja robe kojom se povređuju odredbe Zakona o žigu

Dana 23. kolovoza  2015. godine na području mjesne nadležnosti Odjela za mobilne jedinice Osijek i Rijeka, carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Osijek i Rijeka spriječili su pokušaj krijumčarenja i nelegalne prodaje rezanog duha, te nelegalnu prodaju robe kojom se povređuju odredbe Zakona o žigu.

Naime, carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Osijek provodeći mjere carinskog nadzora i provjera na RGP Županja-most prilikom pregleda osobnog vozila hrvatskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske pronašli su u rezervnoj gumi osobnog vozila i ispod poklopca motora ukupno 15 kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija.

Temeljem navedenog počinitelju prekršaja izdat je Prekršajni nalog kojim je izrečena kazna u iznosu od 4.500,00 kn, te je podnesen zahtjev za naplatu trošarine u iznosu od 8.250,00 kn nadležnom Područnom carinskom uredu.

Nadalje, navedenog dana ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Rijeka provodeći mjere nadzora u gradu Crikvenici oduzeli su 1.493 komada razne vrste robe (naočale, sportske majice, torbe, kape i remeni) ukupne vrijednosti od 69.375,00 kn kojom se povređuju odredbe Zakona o žigu. Isto tako pregledom osobnog vozila hrvatskih registracijskih oznaka uz uporabu službenog psa za detekciju duhana kod hrvatskog državljanina pronađeno je 20,00 kg sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija.

Temeljem navedenog počiniteljima prekršaja izdati će se Prekršajni nalozi zbog kršenja odredbi Zakona o žigu i Zakona o trošarinama te je podnesen zahtjev za naplatu trošarine u iznosu od 11.000,00 kn nadležnom Područnom carinskom uredu.



Pisane vijesti | Nadzor | Nadzor