Spriječen pokušaj krijumčarenja duhana na širem području Rijeke

  • Slika /13188/Slika 1 glavna.jpg
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Rijeka  spriječili pokušaj krijumčarenja 100 kilograma sitno rezanog duhana.

Provodeći pojačane mjere nadzora na području Rijeke carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Rijeka 6. rujna 2023. zaustavili su kod naplatne postaje Kikovica  osobno motorno vozilo marke Opel Astra karavan zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljala hrvatska državljanka s područja Zagreba, a u vozilu se u svojstvu suvozača nalazio hrvatski državljanin, recidivist u počinjenju prekršaja iz Zakona o trošarinama i kaznenih djela iz čl. 264. Kaznenog zakona – Nedozvoljena trgovina.
 
Pregledom vozila, u prtljažnom prostoru i iza prednjih sjedala putničkog dijela vozila pronađeno je ukupno 15 PVC vreća u kojima se nalazilo  ukupno 100,00 kg sitno rezanog duhana, za koji vozač i suvozač ne posjeduju dokumentaciju o porijeklu i na koji nije obračunata i naplaćena trošarina, a namijenjen je prodaji na „crnom“ tržištu na širem području Rijeke.
 
Pronađeni sitno rezani duhan je oduzet. Protiv osumnjičenika će Služba za mobilne jedinice Rijeka nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela Nedozvoljena trgovina iz članka 264. Kaznenog zakona, a carinskom uredu zahtjev za naplatu trošarinskog duga.
Kao mjera osiguranja naplate trošarinskog duga u iznosu od 11.453 EUR oduzeto je vozilo korišteno za nezakonit prijevoz sitno rezanog duhana.
 

Pisane vijesti