Spriječen pokušaj krijumčarenja duhana i cigareta

  • Slika /13434/slika 1.jpg
  • Slika

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Rijeka spriječili nezakonitu prodaju duhana i cigareta pregledom osobnog vozila na autocesti Zagreb-Rijeka.

Na autocesti A6 Zagreb-Rijeka 25. listopada 2023. ovlašteni carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Rijeka, uporabom svjetlosne i zvučne signalizacije u vožnji zaustavili su osobno motorno hrvatskih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske. Pregledom vozila pronađeno je ukupno 110,30 kilograma sitno rezanog duhana bez duhanskih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, pakiranog u 11 crnih plastičnih vreća i 20000 komada (100 šteka) cigareta Marlboro bez duhanskih markica Ministarstva financija RH, pakiranih u dvije kartonske kutije. Nelegalni duhan i cigarete pronađeni su u prtljažniku osobnog vozila te u putničkom prostoru iza sjedala vozača. 
 
Za kazneno djelo nedozvoljene trgovine iz čl. 264. st. 1. Kaznenog zakona protiv vozača će Služba za mobilne jedinice Rijeka podnijeti kaznenu prijavu nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci. Nadležnom carinskom uredu bit će podnesen zahtjev za obračun i naplatu trošarine na sitno rezani duhan i cigarete u iznosu od 15.280,75 eura. 
U svrhu osiguranja naplate trošarinskog duga vozilo korišteno za nezakonit prijevoz je privremeno oduzeto na temelju čl. 122. st. 1. i 4. Zakona o trošarinama.


Pisane vijesti