Spriječen pokušaj krijumčarenja duhana

  • Slika /12510/Slika 1.jpg
  • Slika

Provodeći pojačane mjere nadzora na području Zagreba, carinski i policijski službenici pronašli su 600 kg duhana, namijenjenog za nezakonitu trgovinu.


Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Zagreb i policijski službenici Policijske uprave Zagrebačke radi kontrole na autocesti A4, smjer jug zaustavili su teretni automobil marke Opel Combo, hrvatskih registarskih oznaka u vlasništvu hrvatskog državljanina sa šireg područja Zagreba, u kojem su se u trenutku nadzora nalazila dvojica hrvatskih državljana sa područja Bjelovara.
 
Pregledom navedenog vozila carinski službenici su u prtljažnom prostoru pronašli 30 PVC vreća ispunjenih sa 20 kg sitno rezanog duhana, a ukupno 600 kg sitno rezanog duhana, namijenjenog daljnjoj prodaji na „crnom“ tržištu.
 
Protiv osumnjičenih Služba za mobilne jedinice Zagreb podnijeti će nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu kaznenu prijavu zbog kaznenog djela Nedozvoljena trgovina iz članka 264. Kaznenog zakona. Sitno rezani duhan je oduzet, a kao sredstvo osiguranja naplate trošarinskog duga oduzeto je teretno vozilo korišteno za nezakonit prijevoz sitno rezanog duhana. Nadležnom carinskom uredu biti će podnesen zahtjev za solidarnu naplatu trošarinskog duga u iznosu od 68.490,00 EUR.
 

Pisane vijesti