Spriječen pokušaj krijumčarenja cigareta na graničnom prijelazu Tovarnik

  • Slika /11797/Slika 1 glavna.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Vukovar provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Tovarnik spriječili su, uporabom RTG uređaja, pokušaj krijumčarenja cigareta skrivenih u teretnom vozilu stranih registarskih oznaka.  

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Vukovar provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Tovarnik izdvojili su radi kontrole teretno vozilo registarskih oznaka Sjeverne Makedonije kojim je upravljao državljanin Republike Sjeverne Makedonije.
U vozilu je prijavljen uvoz namještaja iz Sjeverne Makedonije u EU te se na istom nalazilo postavljeno carinsko obilježje dok je pregledom utvrđeno da je pristup deklariranoj robi moguć bez skidanja carinskog obilježja.
Zbog sumnje da se u vozilu uz uredno deklariranu robu – namještaj prevozi i skrivena roba, carinski službenici Službe za mobilne jedinice Vukovar izvršili su pregled navedenog vozila RTG uređajem, kojom prilikom su u zadnjem dijelu poluprikolice, a ispod deklariranog namještaja, uočeni oblici koji ne odgovaraju opisu robe.
Fizičkim pregledom vozila utvrđeno je da se pored prijavljene robe u poluprikolici nalazi skriveno šest kutija ispunjenih s ukupno 4000 kutija (80000 komada) raznih vrsta cigareta.
 
Zbog kaznenog djela Izbjegavanje carinskog nadzora iz članka 257. Kaznenog zakona, Područna jedinica - Služba za mobilne jedinice Vukovar je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu protiv vozača.
Pronađena roba je oduzeta, a obračunata je i naplaćena trošarina u iznosu od 77.410 kuna.
Zbog počinjenog prekršaja opisanog člankom 61. st.1. t.11. Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva EU, vozaču je izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 15.000 kuna.
 

Pisane vijesti