Spriječen pokušaj krijumčarenja cigareta

  • Slika /11832/Glavna slika.png
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Karasovići carinski službenici Službe za mobilne jedinice Dubrovnik spriječili su pokušaj krijumčarenja cigareta skrivenih u autobusu stranih registarskih oznaka.

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Dubrovnik provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Karasovići  prilikom ulaska u carinsko područje Unije izdvojili su radi kontrole autobus registarskih oznaka Sjeverne Makedonije kojim je upravljao sjevernomakedonski državljanin.
 
Detaljnim pregledom autobusa uz uporabu opreme iz programa Hercule III na više je mjesta, u hladnjaku, košari  za smeće ispod odbačenog otpada te u prtljazi vozača pronađeno 8000 komada (40 šteka) cigareta marke Jade La Blue, za koje koju su propisane zabrane i ograničenja pri uvozu, a koje je vozač pokušao na nezakonit način unijeti u područje Unije.
 
Pronađena roba je oduzeta, a vozaču je izrečena novčana kazna u iznosu od 13.272 EUR-a koju je odmah platio. Obračunata je i naplaćena trošarina na cigarete u iznosu od 1.220 EUR-a.
 

Pisane vijesti