Spriječen pokušaj krijumčarenja 67 šteka cigareta na CI Pasjak Carinarnice Rijeka

Dana 25. listopada 2009. godine, na graničnom prijelazu Pasjak – Carinarnica Rijeka u sklopu provedbe redovnih mjera carinskog nadzora pri ulazu i izlazu roba i vozila iz Republike Hrvatske, carinski službenici spriječili su pokušaj krijumčarenja cigareta raznih vrsta.

Navedenog datuma, kao izlazni putnik iz Republike Hrvatske u kombi vozilu hrvatskih registracijskih oznaka, graničnoj kontroli pristupila je muška osoba, nositelj putne isprave izdane u Republici Hrvatskoj. Na upit carinskog službenika „Ima li što za prijaviti carinskoj kontroli“, hrvatski državljanin izjavljuje kako nema ništa, te se pristupilo pregledu i pretrazi kombi vozila.

Tom prilikom, u suradnji sa djelatnicima granične policije, unutar štednjaka na drva u prostoru za pepeo, pronađeno je sakriveno 220 kutija cigareta označenih nadzornim identifikacijskim markicama Ministarstva financija Republike Srbije i Bosne i Hercegovine. Dio cigareta pronađen je i u prostoru iznad vozača.

Po dolasku carinskih službenika Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage, Odjela za nadzor Carinarnice Rijeka, izvršen je detaljan pregled vozila slijedom čega je ispod obloga bočnih i stražnjih vrata pronađeno skriveno još 451 kutija cigareta. Ukupna zaplijenjena količina cigareta je 671 kutija, odnosno 13.420 komada cigareta raznih vrsta.

Neprijavljena roba – cigarete, privremeno su oduzete, a protiv počinitelja pokrenuta je prijava o počinjenom prekršaju.



Pisane vijesti