Spriječen pokušaj krijumčarenja 3.600 komada cigareta na CI Erdut Carinarnice Osijek

Dana 16. siječnja 2010. godine, na CI Erdut, Carinarnice Osijek, u sklopu provedbe pojačanih mjera carinskog nadzora robe i vozila, otkriven je pokušaj krijumčarenja 3.600 komada raznih vrsta cigareta.
Gore navedenog dana na CI Erdut, ulaznoj carinskoj kontroli pristupilo je osobno motorno vozilo marke “PEUGEOT“ hrvatskih registaracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske. Na upit službenika Carinarnice Osijek, Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage ima li što za prijaviti carinskoj kontroli, vozač odgovara da nema ništa. S obzirom da se posumnjalo u izjavu vozača, pristupilo se detaljnom pregledu vozila. Pregledom je pronađeno ukupno 3.600 komada cigareta marke “WALTER WOLF“, “RONHILL WHITE“ i “RONHILL SILK WHITE“ koje su bile skrivene u prtljažniku automobila ispod pregrade za rezervni kotač.
Protiv počinitelja je pokrenut prekršajni postupak, s obzirom da je na gore navedeni način došlo do povreda Carinskog zakona, a sakrivena roba oduzeta je u korist Republike Hrvatske.

Pisane vijesti