Aktivnosti na području carinarnica karlovac, vukovar i ploče od dana 15. do 17. siječnja 2010.godine

Tijekom proteklih dana na području Carinarnice Karlovac, Vukovar i Ploče u okviru provođenja redovnih mjera carinskog nadzora i kontrole carinski službenici otkrili su nekoliko carinskih prekršaja, slijedom čega su pokrenuti prekršajni postupci i naplaćene mandatne kazne.
Naime, dana 15. siječnja 2010. godine, na ulazu u Republiku Hrvatsku carinski službenici CI Jurovski Brod, Carinarnice Karlovac otkrili su pokušaj neprijavljivanja robe. Pregledom osobnog motornog vozila kojim je upravljao državljanin Bosne i Hercegovine pronađeno je neprijavljeno 19 kilograma mljevene kave. Roba je oduzeta, a počinitelju je naplaćena mandatna kazna.
 Dana 16. siječnja 2010. godine carinski su službenici na CI Mali Prolog, Carinarnice Ploče u sklopu provedbe redovnih mjera carinskog nadzora robe i vozila, otkrili pokušaj neprijavljivanja ukupno 40 kilograma svinjskog mesa, 10 kilograma suhomesnatih proizvoda i 6 kilograma meda. Roba je pronađena kod državljanina Bosne i Hercegovine, koji se nalazio kao putnik u osobnom motornom vozilu hrvatskih registracijskih oznaka. Protiv počinitelja pokrenut je carinski prekršaj.
Istog su dana carinski službenici na CI Bajakovo, Carinarnice Vukovar prilikom pregleda osobnog motornog vozila francuskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Srbije otkrili pokušaj krijumčarenja 3.600 komada cigareta marke “MARLBORO“,“BOND“ i “KENT“. Cigarete su pronađene skrivene u osobnoj prtljazi putnika. Dana 17. siječnja 2010. godine, carinski službenici na CI Županja Most otkrili pokušaj krijumčarenja 3.000 komada cigareta raznih marki. Cigarete su pronađena kod državljanina Bosne i Hercegovine, koji se nalazio kao putnik u osobnom motornom vozilu slovenskih registracijskih oznaka. Protiv počinitelja pokrenuti su carinski prekršaji, a sporna roba je oduzeta.

Pisane vijesti