Spriječen pokušaj krijumčarenja 260 komada tableta lorazepam

Slika /arhiva/Slike/Novosti/jfvf4x_8921.jpg
Dana 25. veljače 2011. godine, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Slavonski Brod, na Carinskoj ispostavi Slavonski Brod – Most,  carinski službenici u suradnji s policijskim službenicima, spriječili su pokušaj krijumčarenja 260 komada tableta Lorazepam 2,5 mg.

Prilikom provođenja mjera carinskog nadzora, na putnički ulaz CI Slavonski Brod – Most, pristiglo je osobno motorno vozilo, srpskih registracijskih oznaka, u kojem se nalazila kao putnik državljanka Republike Srbije. Na upit carinskog službenika ima li što za prijaviti, ista je odgovorila da nema ništa, slijedom čega su carinski službenici pristupili pregledu vozila.

Detaljnim pregledom vozila, u prtljažnom prostoru pronađeno je neprijavljeno i bez liječničke dokumentacije 260 komada tableta Lorazepam 2,5 mg., čija je aktivna supstanca lorazepam, tvar koja se nalazi na popisu opojnih droga i psihotrpnih tvari.

Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu je naložilo da se protiv imenovane državljanke Srbije podnese kaznena prijava zbog počinjenja kaznenog djela iz članka 173. stavak 1. Kaznenog zakona.



Pisane vijesti