Spriječen pokušaj krijumčarenja 21.000 komada cigareta na CI Stara Gradiška Carinarnica Slavonski Brod

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/24ja2l_4691.jpg
  • Slika

Dana 04. studenoga 2009. godine, na graničnom prijelazu Stara Gradiška, Carinarnica Slavonski Brod u sklopu provedbe redovnih mjera carinskog nadzora pri ulazu i izlazu roba i vozila iz Republike Hrvatske, carinski službenici spriječili su pokušaj krijumčarenja cigareta marke LD u količini od ukupno 21.000 komada.

Navedenog datuma kao ulazni putnik u Republiku Hrvatsku, u osobnom motornom vozilu registracijskih oznaka Federacije Bosne i Hercegovine graničnoj kontroli pristupila je muška osoba, državljanin  Federacije Bosne i Hercegovine. Na upit carinskog službenika „Ima li što za prijaviti carinskoj kontroli“, ista osoba je izjavila kako nema ništa, te se pristupilo pregledu i pretrazi osobnog vozila.

Tom prilikom, u suradnji s djelatnicima granične policije, u desnim vratima, ispod sjedala, u tapeciranom lijevom i desnom boku i putnoj torbi pronađeno je sakriveno 69 šteka cigareta marke LD. Pretragom vozila utvrđena je osnovana sumnja da je motorno vozilo prerađeno za nezakonit prijevoz robe – skrivanje, slijedom čega su djelatnici granične policije zaustavili daljnju pretragu do ishođenja naloga Državnog odvjetništva.

Po dobivanju naloga, pretraga je nastavljena dana 05. studenog 2009. godine, slijedom koje je otkriven prerađeni prostor za skrivanje rezervoara za gorivo, u kojem se nalazilo 28 šteka cigareta LD te je u tapeciranom dijelu sjedala pronađeno još 8 šteka istih cigareta.

Neprijavljena roba – cigarete, potom su oduzete u korist Republike Hrvatske, a protiv počinitelja podnesena je prijava o počinjenom prekršaju.



Pisane vijesti