Spriječen pokušaj krijumčarenja 15,718 kg droge

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1697_201402051127019415.jpg
  • Slika
  • Slika

Na RGP Karasovići, PCU Split, ovlašteni carinski službenici spriječili su pokušaj krijumčarenja 15,718 kg droge tipa MARIHUANA.

Dana 4. veljače 2014. godine, tijekom redovitog carinskog nadzora, na RGP Karasovići, ovlašteni carinski službenici na temelju analize rizika, na ulaznom putničkom traku, izdvojili su za detaljan pregled osobno vozilo marke Peugeot, albanskih registracijskih oznaka kojim je upravljao albanski državljanin, a u vozilu su se nalazila još tri putnika. Prilikom pregleda vozila, utvrđeno je da su na vozilu izvršene određene preinake, a detaljnim pregledom utvrđeno je postojanje duplog prostora u prtljažniku vozila, do kojega su carinski službenici mogli doći samo uz pomoć endoskopa. Tijekom pregleda iz unutrašnjosti prostora osjetio se jak i karakterističan miris koji upućuje na drogu tipa marihuana, a i preliminarni test reagirao je pozitivno na tip droge marihuana.

Sukladno propisanom postupku za takve slučajeve, ovlašteni carinski službenici prekinuli su postupanje te su o utvrđenom činjeničnom stanju obavijestili policijske službenike Postaje granične policije PP Gruda, koji su preuzeli daljnje postupanje prema osumnjičeniku i vozilu.

Nakon dobivenog naloga za pretragu nadležnog Državnog odvjetništva, dana 4. veljače 2014. godine, ovlašteni carinski službenici u suradnji s djelatnicima Službe kriminalističke policije, Odjela kriminaliteta droga PU Dubrovačko-neretvanske, nastavili su daljnju pretragu.
Pretragom je, u skrivenom duplom prostoru prtljažnika, pronađeno 20 paketića oblijepljenih prozirnom samoljepljivom trakom, karakterističnog oblika, u kojima se nalazila suha, zelena, biljna materija za koju je utvrđeno da se radi o drogi tipa MARIHUANA, ukupne težine 15.718 grama, procijenjene vrijednosti u iznosu od približno 750.000,00 kuna u prodaji na malo.
Daljnje postupanje iz svoje nadležnosti provode policijski službenici PU Dubrovačko-neretvanske.



Pisane vijesti