Spriječen pokušaj krijumčarenja 10.200 komada raznih vrsta cigareta

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/bbhrao_12461.jpg
  • Slika
  • Slika

Dana 20. srpnja 2012. godine, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Osijek, carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Osijek, spriječili su pokušaj krijumčarenja 10.200 komada raznih vrsta cigareta.

Naime, prilikom provođenja mjera pojačanog carinskog nadzora, na putnički ulaz CI Tovarnik, pristiglo je osobno motorno vozilo, hrvatskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske. Na upit carinskog službenika Odjela za mobilne jedinice Osijek ima li što za prijaviti, isti je odgovorio da nema ništa, slijedom čega je carinski službenik pristupio pregledu vozila. Detaljnim pregledom vozila, u lijevoj i desnoj stražnjoj bočnoj stranici između lima i unutarnje obloge automobila, pronađeno je skriveno 10.200 komada raznih vrsta cigareta, i to: "Marlboro", "Marlboro Gold" i "West Red" označenih s nadzornim markicama Ministarstva financija Republike Srbije, u ukupnoj vrijednosti od 6.080,00 kuna.

O svemu naprijed navedenom obaviješten je Županijski državni odvjetnik koji je donio odluku da se podnese kaznena prijava, zbog kaznenog djela iz članka 298. stavak 1. Kaznenog zakona. Također, sukladno odredbama članka 11. stavak 3. točka 5. i 6. i članka 15. stavak 1. točka 1. Zakona o trošarinama pokrenut će se postupak obračuna i naplate trošarine u redovnom carinsko - upravnom postupku. Roba koja je predmet kaznenog dijela privremeno je oduzeta do okončanja kaznenog postupka.



Pisane vijesti