Spriječen nezakonitt unos heroina, kave, tableta

Slika /arhiva/Slike/Novosti/qj50px_11501.jpg

Dana 19. studenoga 2011. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Dubrovnik na Carinskoj ispostavi Zaton Doli, carinski službenici su prilikom obavljanja redovne carinske kontrole u suradnji s policijskim službenicima, u autobusu hrvatskih registracijskih oznaka, kod putnika, državljanina Republike Hrvatske, s vanjske strane sjedišta u mrežastom pretincu za otpad u kutiji od keksa, pronašli prah smeđe boje, mirisa i izgleda karakterističnog za opojnu drogu heroin. Navedena droga u količini od 250 g je oduzeta od strane policijskih službenika, a gore navedeni je prepraćen na daljnju obradu u PP Ston.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Krapina na Carinskoj ispostavi Macelj, dana 19. studenoga 2011. godine, carinski službenici spriječili su nezakonit unos ukupno 284,75 kilograma sirove kave ukupne vrijednosti 7.118,75 kuna. Kava, koja je privremeno oduzeta, nalazila se u dva odvojena vozila kojima su upravljali državljani Bosne i Hercegovine. Navedenom radnjom počinjeni su prekršaji iz članka 241 stavak 1. točka 2. Carinskog zakona.

Također istoga dana na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar na Carinskoj ispostavi Županja Most,  u osobnom vozilu austrijskih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Bosne i Hercegovine, carinski su službenici prilikom pregleda vozila pronašli 75 komada tableta Lexaurin, lijeka koji sadrži psihotropnu supstancu Bromazepam. Tablete spomenuti nije prijavio te je počinjen prekršaj iz članka 24. stavak 1. i 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

Dana 20. studenoga 2011. godine zajedničkom suradnjom carinskih i policijskih djelatnika na području Carinarnice Otočac na Carinskoj ispostavi Ličko Petrovo Selo, u putničkom vozilu kod vozača, državljanina Bosne i Hercegovine, pronašli su kutiju s 30 komada tableta Lexaurin od 3 mg koje spomenuti nije prijavio te nije posjedovao propisanu medicinsku dokumentaciju. Navedene tablete nalaze se na popisu opojnih droga.

Također istoga dana na području Carinarnice Vukovar na Carinskoj ispostavi Županja Most, carinski službenici su kod državljanina Bosne i Hercegovine na naslonu sjedišta vozača u osobnom vozilu austrijskih registracijskih oznaka pronašli gumenu policijsku palicu nepoznate marke, dužine 41cm koja spada u vrstu zabranjenog oružja kategorije D. Navedeno oružje je privremeno oduzeto dok je protiv navedenog podnesen optužni prijedlog temeljem članka 7. stavak 1. Zakona o oružju.



Pisane vijesti