Spriječen nezakoniti iznos gotovine te pokušaj unosa prepariranih leptira

Slika /arhiva/Slike/Novosti/omef35_10331.jpg
Dana 01. lipnja 2011. godine, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Krapina, na Carinskoj ispostavi Macelj, carinski službenici otkrili su pokušaj nezakonitog prijenosa gotovine preko državne granice u iznosu od 12.000,00 EUR-a. Naime, prilikom kontrole putničkog izlaznog prometa na CI Macelj, kod državljanina Republike Hrvatske, pronađena je neprijavljena gotovina u iznosu od 12.000,00 EUR-a. Protiv istog podnesen je optužni prijedlog zbog neprijavljivanja gotovine, koja je privremeno oduzeta.

Dana 01. lipnja 2011. godine, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Rijeka, na Carinskoj ispostavi Rupa, carinski službenici otkrili su pokušaj nezakonitog unosa robe i to: 1157 pari uložaka za cipele te 10 kilograma ljepila za obuću marke "Ibucoll". Navedena roba nalazila se u osobnom vozilu slovenskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Slovenije protiv kojega je ujedno podnesena prijava o počinjenom prekršaju na temelju članka 241 stavak 1. točka 2. Carinskog zakona dok je roba privremeno oduzeta.

Dana 01. lipnja 2011. godine, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Zagreb, na Carinskoj ispostavi Bregana, carinski službenici otkrili su pokušaj nezakonitog unosa prepariranih leptira. Naime, detaljnim pregledom autobusa bugarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Bugarske, carinski službenici su u prtljažnom prostoru u jednoj putnoj torbi pronašli tri okvira s ukupno 29 prepariranih leptira. Navedena roba privremeno je oduzeta od strane inspektora Odjela za inspekcijske poslove zaštite prirode te je poslana na vještačenje u Prirodoslovni muzej u Zagrebu kako bi se utvrdilo da li se radi o zaštićenoj vrsti leptira.



Pisane vijesti