Spriječen nezakonit unos cigareta i tekstilne robe

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/wsw220_10321.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Dana 31. svibnja 2011. godine, carinski službenici Carinarnice Slavonski Brod, otkrili su pokušaj nezakonitog unosa 61200 komada cigareta na carinsko područje Republike Hrvatske.  Naime, na  putnički ulaz Carinske ispostave Slavonski Brod - Most, pristiglo je teretno vozilo, bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Bosne i Hercegovine. Detaljnim pregledom vozila ispod oplata u bočnim stranama vozila carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom pronašli su skriveno ukupno 3060 kutija cigareta odnosno 61200 komada cigareta marki:  „Ronhill Lights“, „Merilyn Slims“, „Ronhill Super Lights“ te „Walter Wolf“. Protiv prekršitelja je podnijeta kaznena prijava na temelju Zakona o kaznenom postupku.  

Također istoga dana na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar na Carinskoj ispostavi Bajakovo, carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage, u teretnom vozilu, turskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Turske, pronašli su u kabini i priručnom sanduku za hranu ukupno 2600 komada cigareta marke „Marlboro“. Protiv prekršitelja podnesena je prijava o počinjenom prekršaju na temelju članka 241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona, te je izrečena novčana kazna dok su cigarete oduzete u korist Republike Hrvatske.

Dana 31. svibnja 2011. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Zagreb na Carinskoj ispostavi Jasenovac, carinski službenici spriječili su pokušaj nezakonitog unosa tekstilne robe ukupne vrijednosti od 18.664,00 kuna. Neprijavljena roba se nalazila u osobnom vozilu slovenskih registracijskih oznaka i to u prtljažnom prostoru i u prostoru za rezervni kotač, a kojim je upravljao državljanin Republike Slovenije. Navedenom radnjom počinjen je prekršaj iz članka 241. stavak 1. točka 1. Carinskog zakona. Spomenuta roba privremeno je oduzeta do završetka prekršajnog postupka.



Pisane vijesti