Spriječen nezakonit unos ukupno 112.500,00 eura te veće količine tableta, kapsula i cigareta

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/00fd4s_12021.jpg
  • Slika

Dana 31. ožujka 2012. godine, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Krapina na Carinskoj ispostavi Macelj, carinski službenici spriječili su nezakonit prijenos gotovine u ukupnom iznosu od 112.500,00 eura. Naime prilikom pregleda vozila njemačkih registracijskih oznaka, carinski službenici pronašli su kod državljanina Republike Hrvatske uz neprijavljenu robu i neprijavljena gotovinska sredstava plaćanja u iznosu od 43.500,00 eura. Ujedno, prilikom pregleda teretnog prostora istog vozila, pronađen je i skriven u kuhinjskom hladnjaku, državljanin Republike Hrvatske koji je također posjedovao neprijavljenu gotovinu u iznosu od 69.000,00 eura. Navedenom radnjom počinjen je prekršaj iz članka 241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona te protiv spomenutih slijedi podnošenje optužnog prijedloga od strane financijskog inspektorata. Osobu sakrivenu u teretnom prostoru vozila preuzeli su policijski službenici.

Dana 02. travnja 2012. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Zagreb na Carinskoj ispostavi Zračna Luka Zagreb, na međunarodni dolazak putnika u pratnji djelatnika Zračne luke Zagreb, pristigao je državljanin Bosne i Hercegovine s namjerom da podigne prtljagu koja je stigla odvojeno od njega letom Turkish Airlines-a te je kao dokaz o prtljazi predočio privjesnice Turkish Airlinesa.. Kako po pitanju prtljage još nisu bile obavljene carinske formalnosti, putnik je od strane carinskih službenika upitan da li ima nešto za prijaviti, a isti je rekao da nema ništa, već da se unutra nalaze samo osobne stvari. Izvršen je detaljni pregled prtljage, putem RTG uređaja te je otkrivena veća količina raznih tableta, a detaljnim brojanjem utvrđeno je da se u prtljazi nalazi  ukupno 20.779 komada raznih tableta, 310 komada kapsula, sirupa,  3346 gelova Kamagra 100 mg te 4800 bombona Kamagra Ajanta. Obzirom na utvrđenu količinu i vrstu robe, prekršitelj je predan službenicima Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage Carinarnice Zagreb, a radi provođenja daljnjeg postupka, uslijed opravdanje sumnje u počinjenje kaznenog djela opisanog u članku 298. stavka 1. Kaznenog zakona

Dana 31. ožujka 2012. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Dubrovnik na Carinskoj ispostavi Karasovići, carinski službenici spriječili su nezakonit unos ukupno 14.000 komada raznih vrsta cigareta, a koje su se nalazile u osobnom vozilu stranih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Velike Britanije. Za navedene cigarete izvršen je obračun trošarine u iznosu od 10.407,00 kuna, a roba je privremeno oduzeta.



Pisane vijesti