Spriječen nezakonit unos tableta i cigareta, te spriječavanje prodaje duhanskih proizvoda bez nadzornih markica Ministarstva financija

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/x34r5s_11421.jpg
  • Slika

Dana 02. studenog na području mjesne nadležnosti Carinarnice Slavonski Brod, na Carinskoj ispostavi Slavonski Brod - Most, na ulazu u Republiku Hrvatsku, kao putnik u osobnom automobilu njemačkih registracijskih oznaka, pristupila je državljanka Makedonije.Policijski službenik u suradnji sa carinskim službenikom, izvršili su pregled vozila i osobne prtljage navedene osobe, kojom prilikom je u osobnoj torbici pronađeno neprijavljeno ukupno 60 komada tableta "Helex" od 0,25 mg, psihotropna tvar "Alprazolam", koje se nalaze na popisu opojnih droga, a za koje ista ne posjeduje medicinsku dokumentaciju. Protiv navedene osobe podnesen je optužni prijedlog iz članka 24. st.1. i 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.
Dana 02. studenoga na području mjesne nadležnosti Carinarnice Zagreb, carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage izvršili su opservaciju područja sajmišta Jakuševac sa ciljem uočavanja osoba koje na prodaju nude duhanske prerađevine.

Carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage su privremeno oduzeli ukupno:

            - 15680 grama sitno rezanog duhana bez nadzornih markica RH.
            - 8 mašinica za izradu cigareta
            - 1 kutija sa po 500 komada omotnica za cigarete „Skipper 500“.

Protiv osoba zatečenih kako prodaju duhanske proizvode bez nadzornih markica Ministarstva financija će biti sukladno zakonu o trošarinama podnesene prijave o počinjenom prekršaju Odjelu za carinske prekršaje i zahtjevi za naplatu trošarine Odjelu za carinsko upravni postupak.

Također, istoga dana, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar, na Carinskoj ispostavi Bajakovo, carinski službenici naplatili su četiri mandatne kazne stranim državljanima jer nisu prijavili cigarete. Ukupno je oduzeto 4 600 cigareta, ukupne vrijednosti 2.800,00 kuna.

Pokrenuta je prijava o počinjenom prekršaju obzirom da je navedenom radnjom počinjen prekršaj iz članka 241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona, a spomenuta roba je ustupljena u korist Republike Hrvatske.



Pisane vijesti