Spriječen nezakonit unos tableta i cigareta

  • Slika /8416/glavna slika obr..jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice spriječili su krijumčarenje veće količine tableta i cigareta na graničnim prijelazima Županja i Erdut.
 

Provodeći pojačane mjere nadzora carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Vukovar 4. ožujka 2020. godine pronašli su na graničnom prijelazu Županja veću količinu tableta koje se nalaze na popisu opojnih droga i psihotropnih tvari, koje su bile skrivene ispod zaštitne obloge vrata osobnog vozila. Pronađeno je ukupno 3 410 komada  raznih vrsta tableta.
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela o svemu su obaviješteni policijski službenici Postaje granične policije Županja koji su preuzeli vozilo, robu i vozača na daljnje postupanje.
 
Isto tako, dan ranije na graničnom prijelazu Erdut carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Osijek prilikom pregleda teretnog vozila, u lijevoj i desnoj bočnoj stranici ispod oplate kabine, pronašli su ukupno 10 000 komada cigareta marke L&M Red Label i West Red.
Za počinjeni prekršaj prekršitelju je izrečena novčana kazna u iznosu od 90.000,00 kuna te 100,00 kuna na ime troškova postupka, dok je na oduzete cigarete obračunata trošarina u iznosu od 7.550,00 kuna.
 

Pisane vijesti