Spriječen nezakonit unos srebra, cigareta te otkriveni prekršaji zbog ne namjenske uporabe označenih plinskih ulja u ukupnom iznosu od 109.675,00 kuna

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/wy0ngq_11341.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 22. listopada 2011. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Zagreb na CI Bregana, carinski službenici pokrenuli su prijavu o počinjenom carinskom prekršaju iz članka 241. stavak 1. točka 2 Carinskog zakona. Naime kod državljanina Republike Hrvatske u osobnom vozilu, carinski službenici pronašli su neprijavljivanju robu i to: 43 komada (4303,00 grama) srebrnih poluga i kovanica u vrijednosti od 32.567,00 kuna. 

Dana 22. listopada 2011. godine na područje mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage, spriječili su nezakonit unos ukupno 37000 komada cigareta. Naime prilikom kontrole na CI Bajakovo u teretnom vozilu bugarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Bugarske carinski službenici pronašli su skriveno u pregrađenom spremniku za pogonsko gorivo 19000 komada cigareta „Philip Morris » i 18000 komada cigareta Viceroy. Prekršajnim nalogom izrečena je novčana kazna u iznosu od 8.000,00 kn, a roba i vozilo su oduzeti u korist Republike Hrvatske.Također na CI Bajakovo u teretnom vozilu bugarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Bugarske, carinski službenici su u pregrađenom spremniku za pogonsko gorivo pronašli 12400 komada cigareta marke „Viceroy“. Prekršajnim nalogom izrečena je novčana kazna u iznosu od 5.000,00 kn, a roba i vozilo su oduzeti u korist Republike Hrvatske.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Zagreb, sukladno redovnom mjesečnom planu rada Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage carinski službenici  podnijeli su šest prijava o počinjenom prekršaju zbog nenamjenske uporabe goriva. Provjerom namjenske uporabe pogonskog goriva u dva slučaja kod pravnih osoba s područja Republike Hrvatske u teretnim vozilima u izuzetim uzorcima utvrđena je prisutnost indikatora za označavanje plinskog ulja za loženje i euro dizelskog goriva obojenog plavom bojom. Također u dva slučaja kod fizičkih osoba hrvatskih državljanina u radnim vozilima provjerom namjenske uporabe pogonskog goriva utvrđena je prisutnost indikatora za označavanje plinskog ulja za loženje i euro dizelskog goriva obojenog plavom bojom. Uz prijave o počinjenom prekršaju Odjelu za carinsko upravni postupak podneseni su zahtjevi za naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 109.675,00 kuna.



Pisane vijesti