Spriječen nezakonit unos normabela, brodskih dijelova te motornih pila

Slika /arhiva/Slike/Novosti/5pbtbv_10351.jpg

Dana 03. lipnja 2011. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Osijek, Carinske ispostave Donji Miholjac - Most, carinski službenici spriječili su pokušaj nezakonitog unosa lijekova koji se nalaze na  popisu opojnih droga.
Naime, u osobnom vozilu kojim je upravljala hrvatska državljanka, u ručnoj torbici suvozačice, carinski službenici pronašli su 22 komada tableta Normabel od 5mg za koje ista nije posjedovala medicinsku dokumentaciju. Protiv navedene podnijeti će se kaznena prijava na temelju članka 24. stavak 1. Zakona o suzbijanju zloporabe droga.


Dana 03. lipnja 2011. godine, carinski službenici CI Rupa, Carinarnice Rijeka, otkrili su pokušaj nezakonitog unosa raznih brodskih dijelova u ukupnoj vrijednosti od 1.153,18 eura. Na CI Rupa, pristiglo je osobno vozilo slovenskih registracijskih oznaka. U detaljnom pregledu vozila carinski službenici pronašli su 23 komada raznih brodskih dijelova. Neprijavljivanjem robe počinjen je prekršaj iz članka 241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona.


Dana 03. lipnja 2011. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Split, na Carinskoj ispostavi Kamensko, carinski službenici otkrili su nezakonit unos motornih pila. Naime, na GP Kamensko pristiglo je osobno vozilo hrvatskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske. Na upit carinskog službenika ima li nešto za prijaviti, isti je odgovorio da nema ništa. Detaljnim pregledom na zadnjem sjedalu vozila te u prtljažnom prostoru pronađeno je sedam motornih pila marke "STEEL" M440 te dva kompleta kuhinjskih noževa i jedna brava za ulazna vrata. Navedenom radnjom počinjen je prekršaj iz članka 241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona, a roba koja je predmet prekršaja oduzeta.



Pisane vijesti