Spriječen nezakonit unos gotovine, rezanog duhana i droge

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/h4ndu3_12101.jpg
  • Slika

Dana 12. travnja 2012. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Rijeka na carinskoj ispostavi Prezid na ulazu u Republiku Hrvatsku carinski službenici izvršili su redovnu kontrolu osobnog vozila prilikom koje su pronašli kod putnika u vozilu neprijavljena novčana sredstva u iznosu od 84.500,00 eura. Navedenom radnjom počinjen je prekršaj iz Zakona o deviznom poslovanju jer carinskim službenicima prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku nije prijavljena gotovina u iznosu od 10.000,00 eura ili više.
 
Dana 14. travnja 2012. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Zagreb carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage zatekli su državljanina Republike Hrvatske kako iz osobnog vozila nudi na prodaju sitno rezani duhan. Prilikom pregledom vozila ispred prednjeg sjedala suvozača pronađena je PVC vreća u kojoj se nalazilo 10 kutija s po 300 grama sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva Financija RH. Pronađeni sitno rezani duhan je privremeno oduzet, a protiv prekršitelja podnijeta je prijava zbog počinjenog prekršaja iz članka 80. stavka 1. točka 6. Zakona o trošarinama koji je kažnjiv po članku 80. stavka 3. istog zakona.

Dana 16. travnja 2012. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Slavonski Brod na Carinskoj ispostavi Slavonski Brod Most, carinski službenici u suradnji s policijskim službenicima pronašli su prilikom pregleda osobnog vozila 5,5 grama marihuane. Spomenuta droga je oduzeta, a protiv državljana Bosne i Hercegovine
slijedi kaznena prijava zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djelo iz članka 173. stavak 1. Kaznenog zakona.



Pisane vijesti