Službeni posjet američkoj carini i carinskoj akademiji

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/SS850529_thumb.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

  

      U organizaciji Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu, a na poziv američke carine, u razdoblju od 26.03. do 05.04.2008. u posjeti Carinskoj upravi i graničnoj zaštiti SAD-a (CBP) u Washingtonu D.C. boravila je delegacija Carinske uprave Republike Hrvatske.

      Carinsku upravu Republike Hrvatske predstavljali su Vesna Kadić, zamjenica ravnatelja Carinske uprave, Tamara Gajer Sombolac, pomoćnica ravnatelja u Službi za organizaciju, pravne poslove, razvoj i obuku kadrova i opće poslove, Darko Kihalić, načelnik Odjela za operativnu tehniku i izvješćivanje i Sanja Crnković, glasnogovornica Carinske uprave.

       Ovaj posjet nastavak je odlične suradnje sa američkom carinom, koja je dosad realizirana kroz razne oblike potpore Vlade SAD-a Carinskoj upravi RH, osobito u dijelu provedbe EXBS programa (programa izvozne kontrole i s tim u vezi granične sigurnosti). Upravo je u sklopu ovog programa razmatrana daljnja suradnja i pomoć u daljnjem razvoju Carinskog centra za obuku. U Središnjem uredu Carinske uprave u Washingtonu održan je sastanak sa gosp. Michael Mullenom, pomoćnikom direktora Carinske uprave za međunarodne poslove i trgovinsku suradnju, kao i gosp. Nils Johansonom iz Direktorata za sigurnost i neproliferaciju Ministarstva vanjskih poslova SAD-a na kojem je iskazano obostrano zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, kao i planovima za buduću suradnju i projektima koji bi pomogli daljnjem razvoju Carinskog centra za obuku.

       Tijekom boravka u SAD-u delegacija Carinske uprave, posjetila je centre za obuku carinskih službenika u Harpers Ferry, West Virginia, FLETC, Glynco, Georgia, carinski ured u Charlestonu, South Carolina i carinski laboratorij Savannah, Georgia.



Pisane vijesti