Provođenje izobrazbe službenika carinske uprave od strane ureda za sprječavanje pranja novca u republici hrvatskoj

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/bbsatl_6851.jpg
  • Slika
U Carinskom centru za obuku, dana 26. svibnja 2010. godine, u okviru Akcijskog plana za Strategiju suzbijanja korupcije, u suradnji Carinske uprave i Ureda za sprječavanje pranja novca organiziran je jednodnevni seminar za carinske službenike s ciljem prezentacije sustava sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma u Republici Hrvatskoj s posebnim osvrtom na ulogu Ureda za sprječavanje pranje novca, kao i daljnje suradnje sa Carinskom upravom.

Provođenje izobrazbe službenika Carinske uprave od strane Ureda za sprječavanje pranja novca u skladu je s revidiranim Akcijskim planom uz Strategiju suzbijanja korupcije, usvojenim na sjednici Vlade Republike Hrvatske, 18. ožujka 2010. godine.

Ciljevi seminara o sustavu sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma u Republici Hrvatskoj su sljedeći:

•    Predstavljanje sustava sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma u Republici Hrvatskoj
•    Predstavljanje novog zakona i podzakonskih akata u sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma, kao i uloga Ureda za sprječavanje pranja novca kao financijsko obavještajne jedinice
•    Predstavljanje načina međuinstitucionalne suradnje – interaktivne suradnje Ureda i Carinske uprave
•    Predstavljanje neke uočene tipologije, pojavnih oblika i indikatora pranja novca i financiranja terorizma te konkretnih slučajeva pranja novca

Ispred Ureda za sprječavanje pranja novca prezentacije su održali gosp. Ivica Maros, v.d. ravnatelj Ureda za sprječavanje pranja novca, gosp. Damir Bolta, pomoćnik ravnatelja, gđa. Marijana Jukić, načelnica Odjela za financijsko – obavještajnu analitiku, gđa. Marijana Kljajić, načelnica Odjela prevencije i nadzora obveznika, te gosp. Tomislav Sertić, načelnik Odjela za međuinstitucionalnu i međunarodnu suradnju.



Pisane vijesti