Provedba zajedničkih nadzornih aktivnosti Carinske i Porezne uprave

Slika /6387/Slika - ostale informacije.jpg

Pojačane nadzore fiskalizacije provode ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom u razdoblju od  7. do 13.veljače 2019. godine.
 

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom provode pojačane nadzore fiskalizacije na cjelokupnom području Republike Hrvatske s ciljem sprječavanja sive ekonomije i zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.
 
Pojačane nadzore provode ovlašteni službenici obiju Uprava samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, a istima će biti obuhvaćeni porezni obveznici koju obavljaju djelatnost:
  • trgovine na malo odjećom u specijaliziranim prodavaonicama,
  • pripreme i usluživanja pića i
  • frizerski saloni i saloni za uljepšavanje.
Zajedničke nadzorne aktivnosti provodit će se u razdoblju od 7.  do 13. veljače 2019. godine.

Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici navedenih Uprava pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Navedenim postupcima se putem web aplikacije „Fiskalizacija“ na mobilnim uređajima  prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu.
Pozivamo sve građane kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1222 ili putem maila javnost@carina.hr
 

Pisane vijesti