Provedba zajedničkih nadzornih aktivnosti Carinske i Porezne uprave

Slika /8282/Slika - ostale informacije.jpg

U razdoblju od 21. do 23. kolovoza 2020. godine ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom provode pojačane nadzore fiskalizacije  na cjelokupnom području Republike Hrvatske.

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom provode pojačane nadzore fiskalizacije na cjelokupnom području Republike Hrvatske u svrhu sprječavanja sive ekonomije i zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze. Pojačane nadzore provode ovlašteni službenici obiju Uprava samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama.
 
Kroz provedene analize rizika i postupke praćenja izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno je da postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje.
 
Zajedničke nadzorne aktivnosti provodit će se u periodu od 21. do 23. kolovoza 2020. godine.
 
Nadzori fiskalizacije obavljat će se očevidom u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja te drugim nadzornim aktivnostima.
 
Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici navedenih Uprava pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Navedenim postupcima se putem web aplikacije „Fiskalizacija“ na mobilnim uređajima  prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu.
 
Pozivamo sve građane kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1222 ili putem maila  javnost@carina.hr .

Pisane vijesti