Provedba zajedničkih nadzornih aktivnosti Carinske i Porezne uprave

Slika /6790/Slika - ostale informacije.jpg

U razdoblju od 11. do 17.srpnja 2019. godine pojačane nadzore fiskalizacije provodit će ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom, a u razdoblju od 12. do 17.srpnja nadzorne aktivnosti provodit će se i na najvećem svjetskom festivalu elektronske glazbe ULTRA EUROPE 2019 u Splitu te otocima Braču, Hvaru i Visu.  

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom provode pojačane nadzore fiskalizacije na cjelokupnom području Republike Hrvatske s ciljem sprječavanja sive ekonomije i zaštite državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.
Pojačane nadzore provode ovlašteni službenici obiju Uprava samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, a istima će biti obuhvaćeni porezni obveznici koju obavljaju djelatnost:
  • trgovine na malo na štandovima i tržnicama,
  • keteringa i ostale djelatnosti pripreme i usluživanja pića,
  • iznajmljivanja i davanja u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije.
 
Zajedničke nadzorne aktivnosti provodit će se u razdoblju od 11. do 17. srpnja 2019. godine.
 
U razdoblju od 12. do 17. srpnja 2019. godine održava se ULTRA EUROPE 2019 – najveći svjetski festival elektronske glazbe u Splitu, na lokaciji Park mladeži te na otocima Braču, Hvaru i Visu. Nadzorne aktivnosti na navedenim manifestacijama provodit će ovlašteni službenici Carinske uprave kao i ovlašteni službenici Porezne uprave, Područnog ureda Split i drugih područnih ureda.

Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici navedenih Uprava pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Navedenim postupcima se putem web aplikacije „Fiskalizacija“ na mobilnim uređajima  prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu.
 
Pozivamo sve građane kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1222 ili putem maila javnost@carina.hr
 
 
 

Pisane vijesti