Provedba zajedničkih aktivnosti Carinske i Porezne uprave

Slika /slike/Vijesti/2017/5529/Slika - ostale informacije.jpg

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provode pojačane nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske.

Cilj zajedničkih aktivnosti je sprečavanje sive ekonomije i zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze. Pojačane nadzore provode ovlašteni službenici obiju Uprava samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, kroz organizirane zajedničke akcije.

Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici navedenih Uprava pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Navedenim postupcima se putem web aplikacije Fiskalizacija na mobilnim uređajima prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu.

Pozivamo sve građane kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1222 ili putem maila javnost@carina.hr.
 

Pisane vijesti