Provedba pojačanih nadzornih aktivnosti Carinske i Porezne uprave

Slika /6359/Slika - ostale informacije.jpg

Pojačane nadzore fiskalizacije provode ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom u razdoblju od 29. siječnja do 06.veljače 2019. godine.

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom provode pojačane nadzore fiskalizacije na cjelokupnom području Republike Hrvatske s ciljem sprječavanja sive ekonomije i zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.
Pojačane nadzore provode ovlašteni službenici obiju Uprava samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, a istima će biti obuhvaćeni porezni obveznici koju obavljaju djelatnost:
  • taksi službe,
  • iznajmljivanja i davanja u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije,
  • trgovine na malo satovima i nakitom u specijaliziranim prodavaonicama i
  • održavanja i popravka motornih vozila.
Zajedničke nadzorne aktivnosti provodit će se u razdoblju od 29. siječnja do 06. veljače 2019. godine.
Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici navedenih Uprava pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Navedenim postupcima se putem web aplikacije „Fiskalizacija“ na mobilnim uređajima  prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu.
Pozivamo sve građane kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1222 ili putem maila javnost@carina.hr
 
 
 
 
 

Pisane vijesti