Provedba pojačanih nadzora fiskalizacije u Ličko-senjskoj i Međimurskoj županiji

Slika /6168/1. pravo na pristup.jpg

Pojačane nadzore provode ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom, samostalno i u suradnji s drugim nadzornim službama, kroz organizirane zajedničke akcije u razdoblju od 15. do 19. listopada 2018. godine.

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom provode u razdoblju od 15. do 19.listopada 2018. pojačane nadzore fiskalizacije na području Ličko-senjske i Međimurske županije s ciljem sprečavanja sive ekonomije i zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.
Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici navedenih Uprava pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Navedenim postupcima se putem web aplikacije „Fiskalizacija“ na mobilnim uređajima  prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu.
Pozivamo sve građane, kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost, da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1222 ili putem e-maila javnost@carina.hr
 

Pisane vijesti