Pronašli sakriven sitno rezani duhan i cigarete

  • Slika /9428/glavna slika.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Zagreb i Osijek pregledom osobnih i kombi vozila na području grada Zagreba i Vukovara pronašli su veću količinu nelegalnog sitno rezanog duhana i cigareta.  

Provodeći pojačane mjere nadzora carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Zagreb su 17. i 18. travnja 2021. izvršili pregled vozila na području grada Zagreba prilikom čega je pronađena veća količina sitno rezanog duhana i cigareta koji nisu bili obilježeni duhanskim markicama Ministarstva financija RH.
 
Također, carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Osijek 17. travnja 2021.  pregledom kombi vozila na području Vukovara pronašli su sitno rezani duhan bez duhanskih markica Ministarstva financija RH.
 
Pregledom vozila na području Zagreba 17. i 18. travnja pronađeno je:
-  15 600 komada cigareta,
-  83,00 kilograma sitno rezanog duhana za pušenje.
 
Pregledom kombi vozila na području Vukovara 17.travnja pronađeno je:
-  29,50 kilograma sitno rezanog duhana za pušenje.
 

Protiv prekršitelja iz Zagreba i Osijeka bit će općinskom državnom odvjetništvu podnesene kaznene prijave, prekršajni nalog s izrečenom novčanom kaznom u iznosu od 21.000,00 kuna te zahtjev za naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 114.658,80 kuna. Sva pronađena roba  i vozila su oduzeti.
            

Pisane vijesti