Pronašli sakriven sitno rezani duhan, cigarete i devize

  • Slika /9439/glavna slika1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Zagreb i Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod pregledom osobnih  vozila te stambenih i drugih objekata na području grada Zagreba te vozila na graničnom prijelazu Stara Gradiška pronašli su veću količinu nelegalnog sitno rezanog duhana i cigareta te neprijavljenih deviza.  

Provodeći pojačane mjere nadzora carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Zagreb u suradnji sa Službom za operativnu podršku mobilnih jedinica i analitiku te policijskim službenicima Operativne grupe Zagreb Policijske uprave zagrebačke, obavili su 21. i 22. travnja 2021.  pregled vozila te stambenih i drugih objekata na području grada Zagreba prilikom čega je pronađena veća količina sitno rezanog duhana i cigareta koji nisu bili obilježeni duhanskim markicama Ministarstva financija RH.
 
Također, 22. travnja 2021. carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod pregledom osobnog vozila stranih (BiH) registarskih oznaka na graničnom prijelazu Stara Gradiška pronašli su u putničkom prostoru automobila dvije kuverte s neprijavljenim novčanicama stranih valuta.
 
Pregledom vozila te stambenih i drugih objekata na području Zagreba 21. i 22. travnja  pronađeno je:
-  89 900 komada (448 „šteka“ i 15 paketića) cigareta,
-  16,00 kilograma sitno rezanog duhana za pušenje.
 
Pregledom osobnog vozila na  graničnom prijelazu Stara Gradiška 22. travnja pronađeno je:
-  19.840,00 EUR-a.
 

Protiv prekršitelja iz Zagreba bit će podneseni prekršajni nalozi i izrečene novčane kazne u iznosu od 240.000,00 kuna uz zahtjev za naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 133.105,00 kuna.
Protiv prekršitelja s graničnog prijelaza Stara Gradiška bit će podnesen optužni prijedlog Financijskom inspektoratu.           
Sva pronađena roba, novčanice  i vozila su oduzeti.
            

Pisane vijesti