Pronašli nelegalne naftne derivate

  • Slika /6598/glavna slika vž.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Varaždin provedenim nadzorom poslovnog prostora na području Varaždinske županije pronašli su veću količinu naftnih derivata koji su se prodavali bez odobrenja. 

Provodeći pojačane mjere nadzora ovlašteni carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Varaždin, u suradnji sa službenicima Službe za operativnu podršku mobilnim jedinicama Središnjeg ureda, dana 26. travnja 2019. sukladno odredbama Zakona o trošarinama izvršili su kontrolu poslovanja kod trgovačkog društva na području Varaždinske županije. Tom prilikom utvrđeno je da je u navedenom poslovnom prostoru trgovačko društvo skladištilo i putem agregata za istakanje goriva prodavalo različitim kupcima energente za pogon koji su pušteni u potrošnju bez posebnog odobrenja nadležnog carinskog ureda. Trgovačkom društvu je izrečena zabrana obavljanja djelatnosti prodaje goriva, kao i raspolaganje s tekućinom uskladištenom u podzemnom spremniku goriva, pečaćenjem agregata za istakanje goriva i podzemnog spremnika goriva.
 
Protiv prekršitelja, pravne osobe, bit će izdan prekršajni nalog kojim će se izreći novčana kazna u iznosu od najmanje 400.000,00 kuna, a odgovornoj osobi novčana kazna na iznos od 100.000,00 kn. Nadležnom područnom carinskom uredu bit će podnijet zahtjev za naplatu trošarine, a navedeni agregat i tekućina uskladištena u podzemnom spremniku goriva privremeno su oduzeti.
 
 

 Pisane vijesti