Pronašli i oduzeli sitno rezani duhan, cigarete i alkoholna pića

  • Slika /10433/glavna slika.jpg
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Vukovar, Zagreb i Slavonski Brod  provodeći nadzor sajmišta na području gradova Vukovara i Zagreba te na autocesti A3 pronašli su nelegalni sitno rezani duhan,  cigarete i domaću rakiju.  

Carinski službenici  Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Vukovar pronašli su 12. ožujka 2022. na prostoru sajmišta na području Vukovara i okolice kod dva državljana Republike Hrvatske 19,50 kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike  Hrvatske. Prekršiteljima su izdani prekršajni nalozi s izrečenom novčanom kaznom u iznosu od 72.000 kuna, a obračunat će se i trošarina u iznosu od 16.770 kuna. 
 
Na otvorenom prostoru sajmišta na području Zagreba carinski službenici Službe za mobilne jedinice Zagreb pronašli su kod državljana Republike Hrvatske 13  kg sitno rezanog duhana i 420 komada ručno punjenih cigareta bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Nadležnom općinskom državnom odvjetništvu protiv jednog osumnjičenika iz Zagreba bit će podnesena kaznena prijava uz zahtjev za naknadni obračun i naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 9.884,56 kuna, a drugom osumnjičeniku je izdan prekršajni nalog s izrečenom novčanom  kaznom u iznosu od 12.000 kuna te će biti obračunata trošarina u iznosu od 1.777,60 kuna.
 
Provodeći nadzor na odmorištu Sredanci, na autocesti A3, carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod 13. ožujka 2022. pronašli su kod stranih fizičkih osoba 10 litara domaće rakije bez nadzornih markica Ministarstva financija RH, 4200 komada cigareta Marlboro gold i 1200 komada cigareta Marlboro red core. Prekršiteljima su izdani prekršajni nalozi i izrečene novčane kazne u iznosu od 66.000 kuna, a obračunata je trošarina u iznosu od 5.480,40 kuna.   

Sva pronađena roba je oduzeta. 

           



Pisane vijesti