Pronašli i oduzeli sakrivene cigarete, sitno rezani duhan, alkohol i naftne derivate

  • Slika /10297/glavna slika.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Službi za mobilne jedinice Zagreb, Slavonski Brod i Split pregledom prijevoznih sredstava na području gradova Zagreba i Splita i na graničnom prijelazu Slavonski Brod pronašli su veću količinu nelegalnog sitno rezanog duhana, cigareta, alkoholnog pića i naftnih derivata

Tijekom proteklog perioda na carinskom području Republike Hrvatske carinski službenici Sektora za mobilne jedinice otkrili su niz nepravilnosti slijedom kojih će protiv počinitelja biti podnesena kaznena prijava i pokrenuti prekršajni postupci.
 
Dana 19. veljače 2022. carinski službenici Službe za mobilne jedinice Zagreb pregledom robe u dvjema vrećama prevoženima na biciklu pronašli su 7 kg sitno rezanog duhana i 3000 komada (15 „šteka“) cigareta. Protiv osumnjičenika iz Zagreba nadležnom državnom odvjetništvu bit će podnesena kaznena prijava te zahtjev za naknadni obračun i naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 9.464 kune.
 
Istoga dana, carinski službenici Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod na području graničnog prijelaza Slavonski Brod u kombi vozilu hrvatskih registarskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske, pronašli su  10  litara jakog alkoholnog pića - rakije i 200 komada cigareta sakrivenih  ispod ogrjevnog drveta. Protiv prekršitelja bit će podnesen prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 15.000 kuna uz zahtjev za naknadni obračun i naplatu trošarine.
 
Na području Splita, 2. veljače 2022. carinski službenici Službe za mobilne jedinice Split pregledom teretnog motornog vozila, hrvatskih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske, pronašli su tri spremnika od po 1000 litara u kojima se nalazilo ukupno 3000 litara Eurodizela – 3 IBC, bez dokumentacije o porijeklu. Protiv prekršitelja iz Splita bit će podnesen prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu ne manjem od 51.000 kuna te zahtjev za naknadni obračun i naplatu trošarine na energente u iznosu od 9.180 kuna.
 
Sva pronađena roba je oduzeta.

                                                                                                                                  

                           



Pisane vijesti